Regisztráció

Bab, gomba, rizs

Valami igazán egészséges

  • Könnyű
  • Futács Gitta
    10-20 perc
  • 2021-02-13
    624.1 kcal/fő
1 főre Érték
kcal: 624.1
kJ: 2465.41
Szénhidrát: 96.74
Amelyből cukrok: 10.99
Zsír: 8.2
Amelyből telített zsírsavak: 0.99
Rost: 20.38
Fehérje: 31.49
Só: 1.44
Az adott sor azért van pirossal kiemelve mert a recept alapanyagai között van olyan alapanyag amelynek az összetevőjének az értékét nem adta meg a gyártó. Melyek értéket nem tudjuk.
Az adott recept alapanyagai között megtalálható Pikáns hatású, mely a következőt jelenti:
...
Az adott recept alapanyagai között megtalálható Tüzet fokozza hatású, mely a következőt jelenti:
Az adott recept alapanyagai között megtalálható Szelet csillapítja hatású, mely a következőt jelenti:
...
Az adott recept alapanyagai között megtalálható Vizet csillapítja hatású, mely a következőt jelenti:
...
Eredetileg a recept 2 főre / darabra szólt.
Módosítsuk
Főre/adagra
Értékelés
Értékelések megtekintése
Kedvencekhez adom
Alapanyagok
  • 10
    g
    Fokhagyma (általános)
  • 15
    dkg
    Rizs (általános)
  • 0.5
    g
    Babérlevél (általános)
  • 2
    tk. ( csapott )
    Koriander (általános)
  • 30
    g
    Lila hagyma (általános)
  • 0.5
    tk. ( csapott )
    fahéj Horváth Rozi őrölt
  • 0.5
    tk. ( csapott )
    rozmaring Kotányi őrölt
  • 2
    tk. ( csapott )
    őrölt fűszerpaprika Lucullus Aranya I. osztályú édes
  • 400
    g
    vörösbab Bonduelle
  • 1
    tk. ( csapott )
    agave szirup Biopont BIO
  • 2
    ek. ( csapott )
    SÖRÉLESZTŐ PEHELY SZAFI FREE
  • 250
    g
    Gomba ( csiperke, általános )
  • 100
    g
    Zabtejszín
Elkészítés

Elkészítés a megadott link alatt

A lilahagymákat apróra vágjuk, és 2 ek olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a fokhagyma gerezdeket,rozmaringot és a sót. A gombákat vagy vágjuk vagy tépkedjük fel, majd ha a hagyma kezd megpuhúlni öntsük rá. 3-4 perc múlva a konzerv babot is keverjük hozzá a levével együtt!

Jöhetnek a  maradék fűszerek, öntsünk hozzá 1 dl vizet és hagyjuk főni 12-15 percig.

A legvégén öntsük bele a tejszínt, egyet ‘rottyanjon’ ,vegyük ki a babérleveleket és készen vagyunk.